مزایا و معایب تغییر رشته در کارشناسی ارشد به گرایشهای مختلف روانشناسی
جذابیت رشته روانشناسی باعث شده که خیلیها که از رشته خود ناراضی هستند و یا به هر دلیلی رشته کارشناسی خود را دوست ندارند، برای کارشناسی ارشد گرایشهای مختلف روانشناسی را انتخاب کنند و به اصطلاح تغییر رشتهای بشوند.
اما چه دلایلی باعث میشود تا این افراد این تصمیم را بگیرند؟
وقتی از افرادی که تغییر رشته دادند پرسیده میشود چرا روانشناسی را انتخاب کردید؟
شاید اولین پاسخ آنها این باشد که به روانشناسی علاقه دارم چون فکر میکنم جواب خیلی از سوالاتم اینجاست.
این دلیل هم میتواند درست باشد و هم غلط. روانشناسی دنیای پهناوری دارد که به خیلی از سوالات ما جواب میدهد.
اما نباید انتظارات خود را از روانشناسی بالا ببریم. وقتی وارد این رشته میشوید متوجه خواهید شد که مانند خیلی از رشتههای دیگر این رشته هم محدودیتهای خاص خود را دارد و باید از نگاه آرمانی خود کمی کوتاه بیاییم.
پس اگر دلیل شما این است که به روانشناسی علاقه دارید بهتر است یکی از کتابهای درسی که مربوط به موضوعات روانشناسی است را بخوانید تا ببینید این علاقه در شما باقی میماند یا نه؟ حواستان باشد که گول کتابهای زرد که در بازار فراوان هم هست را نخورید.
یکی دیگر از دلایل تغییر رشتهای ها برای ورود به رشته روانشناسی بازار کار این رشته است.
این روز ها هم در خیابانهای شهر و هم در اینترنت شاهد رشد کلینیکهای روانشناسی و افرادی هستیم که خود را روانشناس معرفی میکنند و هر روز تعداد آنها بیشتر میشود.
اما موفقیت در این رشته کاملا به خود شما بستگی دارد. چون در دانشگاه حتی اگر روانشناسی بالینی هم بخوانید قرار نیست تواناییهای یک درمانگر را کسب کنید و مجوز درمان دریافت کنید.
برای قدم برداشتن در مسیر درمانگر شدن باید در رویکردی که علاقه دارید مطالعه زیادی داشته باشید و همینطور کارگاههای آن را طی کنید. برای کسب مجوز رسمی باید سابقه کار درمان زیر نظر سوپرویژن را داشته باشید.
اما دوستانی که با تغییر رشته وارد روانشناسی میشوند با چند محدودیت نیز روبرو هستند:
- کسانی که از رشتههای دیگر میخواهند وارد ارشد روانشناسی شوند نمیتوانند در کنکور روانشناسی وزارت بهداشت شرکت کنند و فقط اجازه شرکت در کنکور وزارت علوم را دارند.
- برای کسب مجوز فعالیتهای درمانی باید در دو مقطع در رشته روانشناسی تحصیل کرد. یعنی کسانی که فقط در مقطع کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی تحصیل کردند برای کسب مجوز فعالیت از سازمانهای مربوطه باید در مقطع دکتری نیز در رشته روانشناسی تحصیل کنند.
علاوه بر تمام نکاتی که باید قبل از نغییر رشته به آنها توجه کنید، لازم است که به نقاط قوت دوستان تغییر رشتهای هم اشاره شود.
کسانی که تغییر رشته میدهند، از انگیزه بسیار بالاتری برای درس خواندن و کنکور برخوردار هستند.
چون این انتخاب را با تمام سختیهایش خودشان انتخاب کردهاند و برای آن تمام تلاش خود را میکنند.
همینطور بچههای تغییر رشتهای معمولا در دروسی مثل آمار و زبان از بچههایی که روانشناسی خواندهاند قوی تر هستند. همین نکته باعث میشود که چند قدم در این دو درس تاثیر گذار جلوتر باشند و اکثرا رتبه بهتری را کسب کنند.
در نهایت شما میتوانید با یک تصمیم گیری درست و به دور از هیجان وارد رشتهای شوید که پتانسیل زیادی برای موفقیت دارد.
پس تمام جنبههای این تصمیم را مورد بررسی قرار دهید و از افرادی که در این زمینه اطلاعات دارند کمک بگیرید. چون با انتخاب این رشته در کارشناسی ارشد قدم بزرگی برای آینده شغلی خود برداشتهاید.